PRESENTACIÓ

El FArtS és una manifestació artístico-social independent dedicada a l'art compromès, que pretén treballar la sensibilització i la conscienciació social mitjançant les arts escèniques.


OBJECTIUS

- Fomentar la reflexió sobre el món en el què vivim mitjançant un art socialment compromès per a contribuir a la transformació de la societat

- Recuperar el carrer com a escenari d'expressió i comunicació

- Crear una plataforma per a què els grups i entitats de Santa Coloma de Gramenet puguin potenciar i difondre la diversitat cultural i social colomenca

- Potenciar la interacció entre els grups i entitats de caràcter artístic i social de la ciutat

- Fomentar l'art i la cultura gratuïts per posar-los a l'abast de tothom


                           


 COM NEIX EL FARTS?

El FArtS, el Festival d'Art Social, sorgeix l'any 2003 per iniciativa dels grups colomencs Sahbi Solidari i Lunaire Theater, dues entitats dedicades a la solidaritat i la cooperació, i al món artístic, respectivament, arrel del projecte europeu 'Viatge al Vell Continent', recolzat per sahbi solidari, que va dur, l'octubre de 2002, el grup peruà Arena y Esteras de visita a Santa Coloma.

'Viatge al vell Continent', promogut per Arena y Esteras (una entitat que des de 1992 treballa pel desenvolupament de la seva comunitat tot fent ús de diferents formes d'expressió artística i cultural), era una inciativa solidària, impulsada per entitats de diverses ciutats europees agermanades amb la ciutat peruana de Villa El Salvador que pretenia dur l'art d'Arena y Esteras més enllà de les fronteres peruanes en una gira per Europa.

Sahbi Solidari va entrar en contacte amb Arena y Esteras, i el projecte 'Viatge al Vell Continent', en un dels seus viatges de sensibilització a villa El Salvador l'estiu de 2001 i des de llavors va treballar per dur a Santa Coloma l'art d'aquest grup peruà.

Arena y Esteras va aterrar a Santa Coloma el 10 d'octubre de 2002, i durant deu dies van omplir els carrers de la ciutat, acompanyats per diferents entitats colomenques, de dansa, teatre i música. Va ser justament durant l'estada d'Arena y Esteras a Santa coloma que es va engendrar la idea de crear el FArtS, el Festival d'Art Social de Santa oloma de Gramenet.


 ACTIVITATS


Què te cabuda al FArtS?


El FArtS està obert a qualsevol tipus de manifestació artística sempre i quan tingui una càrrega de denúncia social.


Així al FArtS hi podem trobar.


     - música de qualsevol gènere
     - teatre
     - clown
     - dansa
     - mim
     - titelles
     - circ
     - poesia
     - grafitti
     - narració de contes
     - exposicions (de fotografia, pintura, escultura...)
     - curtsmetratges
     - videofòrums
     - còmic
     - etc